Voi hitsin vitsi !! Vili on tänä kesänä innostunut kalastamisesta, ja lähinnä virvelöinnistä ihan hulluna. Vieheitä ostellaan jatkuvasti jne.... Nyt alkuviikosta oltiin erään tutun mökillä Heinolassa ja poju taas laiturin päästä viskeli virveliä veteen. Lähinnä muodon vuoksi, ei siinä alle metrin syvyisessä vedessä paljon fisua liiku ja tuon ikäinenhän nyt ei välttämäti kauas jaksa kumminkaan sitä härveliä edes heitellä.

Mutta niin vaan kolmannella heittokerralla sille illalle alkoi laiturilta kuulua ensin, että "taas tää on jossain kiinni" jne...Kun aikamoista kaislikkoa siinä ympärillä kumminkin.....Ja kohta huutaa isi että "Vili sai kalan!!" Minä lähdin kameraa sitten etsimään kun ajattelin että onhan siitä sintistä nyt kumminkin kuva otettava, kun on toisen eka kala sillä vekottimella....Kerkesin laiturin alkupäähän kameran kanssa ja katsoin kun poika seisoo laiturilla virveli ihan mutkalla ja naama punaisena pitelee siitä kiinni....Samalla vedessä molskahtaa ja laiturin yläpuolella näkyy iso hauen pää....Tulee hiukka kiire, alkaa kuulua että "haavi, haavi, tuokaa joku haavi!!" Ja Hillan kummin lopulta saadessa haavin käsiinsä ja kalan haaviinsa alkaa yhtä jos toista hysteerisesti ja hervottomasti naurattaa.....Siellä ON ISO hauki OIKEASTI !! Ja poika ihan kauhuissaan virvelissä vielä kiinni. Hyvä ettei juokse karkuun kun se haavi saaliineen on siinä vieressä tietenkin. =))

108448.jpg

Tuovat sitten kalan haavissa rannalle ja Hillan kummi lähtee pulikkaa etsimään, ettei saalis enää karkaa mihinkään. Mutta niin vaan yrittää siinä kuivalla maalla vielä haavista pakoon ja Vilman kummitäti tarttuu siinä vaiheessa haaviin yrittäen estää kalan pakoa ja huutaa että "kun en minä tykkää näistä yhtään !!", johon minä että nyt ei oo kyse tykkäämisestä!! Ja tartun haaviin....."vaan MUN POJAN kalasta, ja sinä et kyllä karkaa mihinkään" huudan saaliille, samalla kun sitä yritän haaviin takasin ja paremmin pyöritellä....Kyllä oli komiikkaa kerrakseen...=))

Mutta niin vaan saatiin kala päiviltä !! Ja poju oli NIIN ylpeä saaliistaan !!

108449.jpg

Tässä ylpeä kalamies kera saaliinsa !! Pituutta hauella n. 63cm, mutta painoa ei saatu, sillä mökillä ei ollut vaakaa....=(( Mutta parikiloiseksi veikkalivat......

108450.jpg

Poju kyllä sanoi sitten myöhemmin, ettei enää uskalla heitellä, jos tulee taas kala !! Voi toista !! Mutta kohta kumminkin oli taas innolla hommissa !! Voihan tuo hiukka säikäyttää jos eka kala sitten mato-ongen pikku ahvenen on tollanen roikale, puolet kalamiehen mitasta !!

Tässä vielä valmistellaan savustuspönttöä saaliita varten.....Toinen kalamies sai nimittäin 11 vuotta odottamansa järvitaimenen ja siian.....

108452.jpg